Baí±os – Ecuador

Baí±os és la capital dels esports d’aventura d’Equador. Un petit poblet a 3,5 hores de Quito, envoltat de volcans, cascades, rius i molt verd. Per desgrí cia, el mal temps ens va impedir poder veure el Volcí  Sangay

Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador

L’excursió tí­pica que et porta per totes les cascades, costa només 5 dòlars i dura migdia llarg, a bord de la ”chiva” que al principi quan vam veure un cartell de ”paseo en chiva 1 dolar” pensí vem que era una cabra, pe`ro no, són aquests vehicles adaptats (il·legal del tot), que han collat uns bancs de fusta al darrera d’un camionet i així­ hi poden pujar 20 o 30 turistes :)

De fet, el poble es diu Baí±os de Agua Santa; i és que sembla que l’aigua del manantial fa miracles… per si de cas, en vaig veure una mica. Hi ha moltes llegendes i històries miraculoses de curacions i salvacions, algunes d’elles escrites a la paret de l’església.

Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador

Baí±os - Ecuador

Per sort, la cascada Manto de la novia, ara s’ha desdoblat en dos i és espectacular, però quan això va passar, va ser degut a una forta tempesta que va desbordar el riu i va baixar una tromba d’aigua que es va endur un hostal que hi havia a la llera del riu, tres dies abans d’un pont festiu que tenien reservat complert… per sort quan va passar no hi havia ningú; ni els 300 joves que havien d’anar-hi acampar aquell cap de setmana.

La Posada del Arte és un hostal increí¯ble, portat per una famí­lia de Chicago, amb molt bon esmorzar (acabaré rodolant i segueixo amb aquest ritme d’esmorzars), i totes les habitacions molt ben cuidades i decorades; la llar de foc a la sala d’estar (i en algunes habitacions) que no hi falti! I és que volí­em anar al Palace, jejeje però estava desmantelat del tot!!

Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador Baí±os - Ecuador

I abans de marxar, no podia deixar passar l’oportunitat de saltar d’un pont de 100 m. d’alçada, ja que a Nova Zelanda hi ha el més famós del món però que és molt més car. Increí¯ble la sensació!! Uiuiui

I una imatge de la nit de Quito, des de l’hotel, a la Plaça Santo Domingo.

Baí±os - Ecuador

3 comments

  1. inocuo

    Quin salt d’aigua! Es pot fer barranquisme a la zona?

  2. Paco Balague (el tiet)

    Es comença a anotar l’efecte dels esmorçars. A la foto del salt del pont es nota una diferència a la corbatura del pont abans que saltis i després….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.