Perú, illes Ballestas

Islas Ballestas - Perú

A una hora i mitja d’Ica, hi ha Paracas. Un petit poblet de costa, punt de sortida de les embarcacions cap a les Illes Ballestas, una reserva ecològica de fauna i flora.

Tot i arribar a les 8:00 del matí, la Marina Peruana no autoritzava la navegació per causa de la boira.. i no va ser fins les 11:30 que van permetre navegar, quan ja es començaven a acumular molts grups de turistes i les queixes i soroll eren manifestos…

Els 35 minuts aprox. que dura el viatge amb llanxa ràpida fins a les illes, el vam fer acompanyats per una migració d’aus Cormoranes, que volaven en fila índia, pràcticament a ras de l’aigua, i formant una línia de més de 5 km.!! I un grup de dofins ens va acompanyar mentre ens allunyàvem del port.

Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú

A l’illa, hi ha pingüins, ocells, pelicans, lleons marins, foques… i a totes les illes utilitzen un sistema de recollida dels excrements d’aquestes aus, que està molt ben cotitzat i serveix d’adob en les plantacions de fruita que fan en terrenys desèrtics (reg gota a gota i fertilitzant natural).

De camí, també es pot observar el canelobre, un geoglif de grans dimensions, gravat a la sorra de la duna, i que no sé sap com es va fer, i se’l relaciona amb les línies de Nasca… tothom malpensa que cada dia a la nit algú ho repassa, ja que sembla impossible que quedi la forma permanentment sobre la sorra, i a l’intempèrie…

Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú Islas Ballestas - Perú

La resta de fotos de les Illes Ballestas aquí.

Islas Ballestas - Perú

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.