Bolí­via, Illa del Sol

De camí­ cap a Perú, és parada obligada i inevitable la visita al llac Titikaka, lloc sagrat de la civilització inca. Un dels punts més turí­stics, és Copacabana, porta d’accés a l’illa del sol. I com totes les illes, un lloc increí¯ble. Hi ha gent que la visita en tres hores però si es té flexibilitat i es pot viatjar amb calma, passar-hi tres dies només gaudint del relax, l’energia i el gran sol que ofereix l’illa a quasi 4000 m d’alçada, no té preu!!

L’illa, només té 9 km de llarg, i després de la recomanació d’en Tomí s, (que també estí  viatjant i ens vam creuar a l’Illa de Pasqua) em vaig allotjar a l’Ecolodge Palla Khasa. Per arribar-hi, a la part sud de l’illa, cal caminar entre 40 minuts i una hora, pujant els 209 esglaons de l’escala de l’Inca, i amb la motxilla de més de 25 kilos, i considerant l’altitud esbufegar sovint és el mí­nim… Per sort, els simpí tics nens i nenes de l’illa t’acompanyen per tot arreu.

Un cop arribes a l’hostal, les vistes i la tranquil.litat del lloc (és el que estí  més apartat del poble) valen la pena l’esbufegada.

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

El llac estí  situat a 3.812 m sobre el nivell del mar, és el llac navegable (de forma comercial) més alt del món. Té una í rea aproximada de 8.300 km², cosa que el converteix en el més gran de l’Amèrica del Sud, només superat pel llac Maracaibo, a Veneçuela, de 13.000 km², però que molts qualifiquen com a mar, ja que té connexió directa amb l’oceí .

Estí  situat a l’Altiplí , a la regió dels Andes, a la frontera entre el Perú i Bolí­via. El llac Titicaca té una profunditat mitjana de 140 a 180 metres, i la mí xima és de 280 metres. La part occidental del llac pertany a la regió peruana de Puno i l’oriental correspon al departament bolivií  de La Paz. El llac no és propietat de cap dels dos paí¯sos en concret, sinó que el comparteixen, de tal manera que apareix complet als mapes d’ambdues nacions.
El llac Titicaca

Al llac hi desemboquen més de 25 rius i conté al seu interior 41 illes, algunes de les quals bastant poblades. Wikipèdia

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

L’illa del Sol era un lloc sagrat per la cultura Inca i conserva restes de les seves construccions, temples i escales.

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

Tot i el fred i l’alçada, el sol és molt contundent i just entre les 13:00 i les 15:00, amb la tempreatura maxima del dia, es un plaer poder-se banyar en aquest llac d’aigí¼es cristal.lines…. i unes platges que semblen del carib.

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.