Bolívia, Illa del Sol

De camí cap a Perú, és parada obligada i inevitable la visita al llac Titikaka, lloc sagrat de la civilització inca. Un dels punts més turístics, és Copacabana, porta d’accés a l’illa del sol. I com totes les illes, un lloc increïble. Hi ha gent que la visita en tres hores però si es té flexibilitat i es pot viatjar amb calma, passar-hi tres dies només gaudint del relax, l’energia i el gran sol que ofereix l’illa a quasi 4000 m d’alçada, no té preu!!

L’illa, només té 9 km de llarg, i després de la recomanació d’en Tomàs, (que també està viatjant i ens vam creuar a l’Illa de Pasqua) em vaig allotjar a l’Ecolodge Palla Khasa. Per arribar-hi, a la part sud de l’illa, cal caminar entre 40 minuts i una hora, pujant els 209 esglaons de l’escala de l’Inca, i amb la motxilla de més de 25 kilos, i considerant l’altitud esbufegar sovint és el mínim… Per sort, els simpàtics nens i nenes de l’illa t’acompanyen per tot arreu.

Un cop arribes a l’hostal, les vistes i la tranquil.litat del lloc (és el que està més apartat del poble) valen la pena l’esbufegada.

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

El llac està situat a 3.812 m sobre el nivell del mar, és el llac navegable (de forma comercial) més alt del món. Té una àrea aproximada de 8.300 km², cosa que el converteix en el més gran de l’Amèrica del Sud, només superat pel llac Maracaibo, a Veneçuela, de 13.000 km², però que molts qualifiquen com a mar, ja que té connexió directa amb l’oceà.

Està situat a l’Altiplà, a la regió dels Andes, a la frontera entre el Perú i Bolívia. El llac Titicaca té una profunditat mitjana de 140 a 180 metres, i la màxima és de 280 metres. La part occidental del llac pertany a la regió peruana de Puno i l’oriental correspon al departament bolivià de La Paz. El llac no és propietat de cap dels dos països en concret, sinó que el comparteixen, de tal manera que apareix complet als mapes d’ambdues nacions.
El llac Titicaca

Al llac hi desemboquen més de 25 rius i conté al seu interior 41 illes, algunes de les quals bastant poblades. Wikipèdia

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

L’illa del Sol era un lloc sagrat per la cultura Inca i conserva restes de les seves construccions, temples i escales.

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

Tot i el fred i l’alçada, el sol és molt contundent i just entre les 13:00 i les 15:00, amb la tempreatura maxima del dia, es un plaer poder-se banyar en aquest llac d’aigües cristal.lines…. i unes platges que semblen del carib.

Illa del Sol - Titicaca Bolivia Illa del Sol - Titicaca Bolivia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.