Una altra cara de Potosí­, Bolí­via

Sí­, com deia abans, Potosí­ és una ciutat molt xula. Tot i que va ser de les més grans i riques del món, actualment manté el seu encant. Malgrat l’alçada i les dures condicions de l’hivern, hi ha molta gent pels carrers, amunt i avall, mercats, animació, colors, fruites, estudiants…

Es troba a una altitud de 3.967 m sobre el nivell de mar i té una població aproximada de 115.000 habitants. í‰s la segona ciutat més alta del món, després de la ciutat peruana de Cerro de Pasco.

Potosí­ va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1987. La ciutat compta amb un gran patrimoni arquitectònic, estí  representat per nombroses construccions colonials: La Catedral de Potosí­, d’estil gòtic; la Casa de la Moneda, construí¯da entre 1757 i 1773, que conserva importants arxius colonials i constitueix un dels edificis civils més destacats de l’Amèrica Llatina, així­ com la Universitat Tomí¡s Frí­as. (Wikipèdia)

La Casa de la moneda va ser el lloc on s’encunyaven part de les monedes de tot el món… sobretot d’or i plata.


Font: Wikipedia
“Es imposible calcular la plata extrí­da del Cerro Rico de Potosí­, cí¡lculos aproximados han determinado que durante la colonia el centro minero aportó a la corona espaí±ola el equivalente a 50.000 millones de dólares, a costa, desgraciadamente, de la vida de 8 millones de personas entre esclavos negros e indí­genas.” Wikipedia

Potosí­ Potosí­ Potosí­ Potosí­ Potosí­ Potosí­Potosí­ Potosí­ Potosí­ Potosí­ Potosí­ Potosí­

Potosí­

3 comments

  1. Laura

    Les fotos son fantasticas, com sempre. Per algo es diu lo de val un Potosí­…

  2. conxa

    VALE UN POTOSI es precisament la gran riquesa que aqui hi ha amb les mines de plata. PETONS.

  3. francesc

    i un cop t’aclimates a l’alçada, la ciutat és molt tranquil·la i agradable de passejar… podries estar hores i hores a la plaça, on hi toca el sol, només mirant la gent amunt i avall :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.