Rapa Nui, en vídeo

Tot i les més de mil fotos de la illa, i amb el què m’han permès els meus recursos i coneixements limitats, he fet un altre vídeo de Rapa Nui, que comença amb l’himne cantat pels nens i nenes, i que espero que us doni una visió més global de l’illa:

I algunes curiositats que em cridaven l’atenció i que vaig gosar preguntar:

– D’on surt l’electricitat de l’illa? no es veia enlloc cap font d’energia… i està molt lluny de tot arreu com per tirar cable per l’oceà des de Tahití o des del continent. la solució és un gran generador que funcionant amb gasoli, dóna energia a tota l’illa. Hi ha unes grans cisternes on s’emmagatzema el combustible, i que cada cert temps un petrolier s’encarrega de reomplir. En 4 mesos, s’ha aturat unes 20 vegades, el què vol dir que els botigues, hotels… necessiten un generador particular en aquests casos. Sembla que al ser un territori protegit, hi ha energies renovables com els molins que no es poden instal·lar… i d’altres, són molt cares per la poca població que hi viu… estan buscant alternatives…

– Què es en fan amb els residus i escombraries? doncs es compacten i s’envien al continent. També hi ha projectes per a un futur reciclatge i reutilització.

– D’on surt l’aigua potable? antigament consumien l’aigua emmagatzemada en els cràters dels volcans però ara es consumeix aigua de la pluja tractada convenientment.

– Si no hi ha cap port, com descarreguen les grans mercaderies? Només hi ha un parell de petits amarradors, per tant els vaixells de carrega (per portar vehicles i grans mercaderies) fondegen a les afores de l’illa i un parell de vaixells més petits fan d’intermediaris entre el vaixell gran i el petit moll, on una grua va recollint tota la mercaderia.

I seguint amb el vídeos, un d’explicació dels Moais:

Vídeoclip del grup Matatoa, filmat íntegrament a l’illa, que en mostra els seus paisatges (la cançó que més m’agrada):

El grup Matatoa, en plena representació, que inclou danses típiques i balls de guerra:

I aquí hi ha tota la col·lecció de l’espectacle Matato’a.

One Reply to “Rapa Nui, en vídeo”

  1. no se si hi podrè anar mai,però ara amb tanta informació i videos, i el que jo ja sabia
    de llegir molt sobre la Isla de Pascua, sembla que ja la hagi visitada, gracies, bon viatge
    i endevant, amb tu gaudirem tots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *