Brasil: Iracema

La llegenda d’Iracema, una història d’amor (de l’autor José de Alencar), entre el colonitzador portugués Martim Soares Moreno, i la treballadora indí­gena Iracema, verge dels llabis de mel. L’autor pretení­a utilitzar aquesta llegenda poètica per explicar la història d’aquesta regió de Brasil, Cearí¡ (de la qual Fortaleza és l’actual capital).

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Iracema_hi.jpg

Iracema (ou Iracema, lenda do Cearí¡) é um romance da literatura romí¢ntica brasileira publicado em 1865 e escrito por José de Alencar, fazendo parte da trilogia indianista do autor. Os outros dois romances pertencentes í  trilogia sí£o O guarani e Ubirajara. O romance conta, de forma quase poética, o amor de um branco, Martim Soares Moreno, pela í­ndia Iracema, a virgem dos lí¡bios de mel e de cabelos mais negros que a asa da graúna e explica poeticamente as origens da terra natal do autor, o Cearí¡.

http://pt.wikipedia.org/wiki/Iracema

http://en.wikipedia.org/wiki/Iracema

Estí tua d’Iracema a la platja del mateix nom a Fortaleza (Foto CC: Ricardor)

I he trobat un resum de la llegenda aquí­. I a Google Books també hi és.

2 comments

  1. Estel

    Veig que segueixes recorrent camins… et desitjo el millor!!! Cuida’t i gaudeix!! *Estel*

  2. francesc

    Grí cies Estel!! igualment, que vagi tot molt bé!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.