Brasil: arribada a Fortaleza

Arribar amb dues hores de retard no seria problema, però quan un és patidor de mena, la persona que l’ha de recollir no el coneix de res i ja passen de les 11 de la nit, la sensació d’impotència començava a créixer… però no hi havia motiu… em van esperar i cap a casa.

Ens llevem dora i comença un dia d’activitats per visitar les platges dels voltants de Fortaleza, la primera destinació del viatge, grí cies a la Clarissa (i la seva famí­lia que m’ha acollit una setmana).  Visitem als tiets del poble del costat, amb una casa plena de cocoters i mangos… una zona on hi ha fruita per tot arreu!!

Parada al Engenho da canha, unes fí briques artesanals on a partir de la canya, produeixen sucre i altres derivats (rapadura, confits, etc.) i el mí­tic caldo de canha, que seria suc de canya de sucre fred. í‰s interessant veure tot el procés, ja que la pròpia canya un cop espremuda i deixada a secar, serveix de combustible a les calderes que fan bullir els preparats que acabaran sent sucre…

Visitem platges de Beberibe i les seves Falesias (precipicis) d’argila de colors. Dinar as la platja amb peix acabat de pescar i a la tarda, visita a la perruqueria per tallar els cabells,  ja que  coincideix un dels anys més calorosos, mí ximes que han arribat a 50 graus a algunes regions… i aquí­ de moment no baixem de 27 a la nit, i a partir de dia passem els 35.


I avui al matí­ he pogut córrer pel passeig marí­tim (esport de gran tradició local), que fins i tot tallen un carril de circulació als cotxes per permetre a la gent córrer de bon matí­… de 4 a 7 és l’hora punta, després la temperatura comença a pujar i seria poc indicat fer-ho…

He tingut alguna confusió amb la ”quinta i sexta feria”  (dijous i divendres) ja que la immersió al portuguès/brasiler ha estat directa – no saben catalí  ni castellí  i jo no sé portugués :) — … i tot i que m’entenen i em puc fer entendre (hem vist que sinó, el francès també ens ajuda), no és el mateix haver de quedar a un lloc i una hora, i dir amb el cap que ”sisi ja ho he entès” i al final no saps de quin dia parlí vem…  però  todo muito bem!

11 comments

 1. Edu

  M’alegra veure que el viatge ha començat tan bé.
  Disfruta i aprèn molt.

  T’anirem seguint!

  Salut!

 2. rosa puxan

  Això dels Ingenios i plantacions de canya i triturar la canya recorda a Cuba
  Francesc que tinguis molta sort i gaudeixis d’aquest aprenentatge.

 3. Gloria Balague

  El primer dia i ja tinc enveija!!! Disfruta molt

 4. Anna

  Recordo encra avu la llum,les platges de Fortaleza, espero que el record que construeixis aquests die t’acompanyin sempre… a gaudir

 5. Laura

  Qué be! Ja em començat a viatjar. Em sembla que m’agradara Brasil. Necesites contactes aauí­ o ja en tens prous?

 6. Enric

  Wow, així­ es comença… Volem més fotos! :)

 7. Joana

  Ja veig que has arribat bé. Vigila molt.
  Petons!

 8. anna kinter

  Ei,
  ja patia per si no havies arribat…
  Veig que de moment l’aclimatació bé. Un dia i ja integrat als costums locals…

  Cuida’t molt, et segueixo d’aprop, eh!

 9. Ivan

  Buen viaje Francesc,cuidate y diverte te em Brazil,como decí­amos en mi aí±o Erasmus en portugal.

  VIVA A BOA VIDA!!!!

 10. Clarissa

  Acabo de me transportar de volta a casa…… Fico muito feliz de saber que vocíª estí¡ disfrutando e conhecendo um pouco da vida e do cotidiano da minha gente!!! Um beijo grande pra vocíª e para minha famí­lia :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.