Laguna Yal Ku i Parc natural Tsúuk Akumal

Akumal és un petit poble de la costa est de Yucatan, entre Tulum i Cancún, on hi ha el parc natural de Tsúuk. Per les característiques del fons marí de la platja d’Akumal, és un lloc molt freqüentat per tortugues marines i es pot nedar en aquesta platja per veure-les de prop. Com passava a Holbox amb el tauró, aquí també hi ha una massificació considerable, que fa que l’activitat econòmica de pagar per nedar amb tortugues, amb l’excusa que així es regula l’accés i s’inverteix en la seva conservació, genera certa controvèrsia.

Un dia vam visitar la Laguna Yal Ku, on hi ha un cenote i una llacuna que s’obre al mar, on es pot nedar i fer snorkel en aigua cristal·lina. Vam veure moooolts peixos diferents i nedar entre roques i petites coves.

Laguna Yal Ku

La platja és molt bonica, però s’ha privatitzat. Tots els accessos són a través d’hotels o restaurants, o a través del parc natural. I quan t’hi acostes, tothom t’intenta vendre l’activitat de nedar amb tortugues a diferents preus… i nedar pel teu compte prop d’on hi ha les tortugues és quasi impossible, per les persones de vigilància que ho impedeixen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.