Puerto Viejo de Talamanca, Carib!

Si es trenca el moll del port on atraca el Ferry i aquest ha de deixar de circular, o bé vas a l’altre Ferry (saturat i amb cues de fins a 6 hores) o ve condueixes tota la Península de Nicoya i descobreixes la part interior de tota la província de Guancaste. Teníem el temp just per visitar la part est del país i les platjes del Carib, al sud de la província de Limón, així que amb dues tirades (fent escala a Venecia-Alajuela) vam arribar a Puerto Viejo de Talamanca, a pocs quilòmetres de la frontera amb Panamà.

Aquí va millor utilitzar Waze que Google Maps com a navegador, i en algun moment va decidir portar-nos per una drecera, que ens va fer travessar tota una part interior de pobles, plantacions de canya de sucre i reserves naturals espectaculars. Per sort el vehicle era 4×4 i al ser època seca, la pista estava en condicions acceptables.

El viatge va valdre la pena i conduir un dia sota la pluja per gaudir d’un sol radiant al dia següent, no té preu. Puerto Viejo és una zona turística, però al ser entre setmana estava molt tranquil i solitària. Vam visitar les platges del sud: Punta Uva i Arrecife, i la reserva natural de Manzanillo, on vam veure molt crancs, alguna iguana, grans aranyes i ocells.

Aquesta regió és la que conserva les arrels afroamericanes del país, i l’estil més caribeny (tant pel què fa a la gastronomia com a les construccions).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.