Zermatt, primera parada en autocaravana per Europa

Zermatt
Hem aprofitat el mes d’agost i l’autocaravana per fer una ruta per Suí¯ssa i Alemanya, primera parada els Alps Suí¯ssos.

Una de les primeres coses que penses quan arribes a Zermatt, és que necessitaries molts més dies per gaudir de totes les excursions i possibilitats de la zona. Però un cop situat i amb l’amable ajuda de l’oficina de turisme, vam decidir què veure en els dos dies que estarí­em allí .

Gornergrat - Zermatt
Gornergrat - Zermatt
Gornergrat - Zermatt
Gornergrat - Zermatt

El primer dia, amb el temps bastant tapat i risc de pluja, vam pujar amb el tren fins a Gornergrat. Un dels miradors més espectaculars de tota la regió, a 3089 metres d’alçada. Des d’aquí­, es pot veure el Monte Rosa (Dufourspitze) de 4634 m., la glacera Grenzgletscher que la tens als peus i el majestuós Cerví­ (Matterhorn) de 4478 m. El tren, fa diverses parades durant el trajecte. Hi ha qui puja amb tren fins dalt i ho baixa tot caminant, o qui com nosaltres para a Riffelsee per veure el llac del mateix nom, amb el Cerví­ de fons (panorí mica 360º). Des d’aquí­ es pot continuar caminant avall fins a Riffelberg per exemple. Després de tot el dia molt tapat i no poder veure el Cerví­, va valdre la pena esperar fins al final de la tarda per veure una posta de sol espectacular, ja sense núvols. í‰s un lloc ideal pel descens en btt, així­ que els aficionats a les bicis, tenen desenes de quilòmetres de descens de tots els nivells.
Riffelsee - Zermatt
Riffelsee - Zermatt

Aquest mateix dia també vam poder pujar amb el telefèric fins al Matterhorn Glacier Paradise a 3.883 m., però hi havia tanta boira que no vam poder gaudir de la vista al 100%. Als menors d’1 any no els deixen pujar per a causa de l’altura que s’arriba, per tant un de nosaltres es va haver de quedar a l’estació intermitja de Trockener Steg a 2939 m. Aquest és el telefèric més alt d’Europa i des de dalt, es pot arribar al cim del Breithorn 4.164m. amb 2,5 hores i acompanyat d’un guia.

Sunnegga - Zermatt
Sunnegga - Zermatt
Sunnegga - Zermatt
Sunnegga - Zermatt

El dia segí¼ent el vam dedicar més especialment als nens, pujant amb funicular fins a Sunnegga i llac Leisee, i baixant a peu per la vall de Findelbach. El renovat funicular cobreix un desnivell de quasi 700 metres en menys de 2 quilòmetres de distí ncia, el què suposa una pujada mitjana del 45%.
Leisee és un lloc increí¯ble per passar els dies amb nens. Hi ha barbacoes amb llenya només t’has de portar la carn), un parc infantil amb gronxadors, tobogan i castell, circuit d’aigua / fonts, i una divertida ”barca” per creuar el llac estirant de la corda. A més a més al llac s’hi pot banyar i si fa bon dia com els que ens va fer, és perfecte.

Zermatt és un poblet bonic, molt turí­stic en temporada alta, però entretingut; només has de caminar 3 minuts i començar a explorar valls i muntanyes. Estí  prohibit arribar-hi amb cotxe, i cal aparcar a Tí¤sch i agafar el tren o pujar caminant. Estí vem al cí mping del mateix poble, que també té un parc infantil i una placeta per passar l’estona.
Camping Tí¤sch

I finalment el Museu del Matterhorn, al centre de Zermatt, mostra la historia de la regió. Com es vivia antigament en aquesta zona, mostra de restes arqueològiques, i com eren els inicis de l’alpinisme al segle XIX.

Un lloc que ens ha encantat, i si ve el cost dels transports és elevat, hi ha moltes opcions i possibilitats per descobrir. Pendent tornar-hi amb més temps!
Mapa Zermatt

&mbsp;

&mbsp;

1 comment

  1. Asun y Ricardo

    Hola amics:
    Durant anys hem intercanviat enllaços i us hem seguit. Malauradament, us hem de comunicar que hem decidit posar punt final al nostre bloc. El motiu? El canvi de criteri de cerca de Google que estí  matant als blocs: Els blocaires som creadors de continguts gratuí¯ts que l’ajudem augmenta els seus grans beneficis, però en comptes d’agrair-, Google ens margina.
    Podeu llegir més í mpliament en el nostre últim post (https://www.mundoporlibre.com/2019/09/punto-final-cerramos-el-blog.html) les raons que ens han portat a prendre aquesta decisió.
    Agraí¯m l’amistat i interès que heu mostrat en aquests 11 anys. Us desitgem el millor.
    La Volta a l’Món d’Asun i Ricardo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.