Ilha Grande, paradí­s proper a Rio de Janeiro

Ilha Grande - Rutabaobab

Ilha Grande, Brasil - Rutabaobab

Ilha Grande és una illa tres vegades més petita que Menorca, que queda a la costa de l’estat de Rio de Janeiro davant la ciutat Angra dos Reis. í‰s un lloc turí­stic i d’estiueig per molts brasilers, ple de platges i allotjaments de tots els nivells.
Cada època de l’any té els seus avantatges i incovenients, així­ per exemple ara que és estiu (de desembre a febrer) hi ha moltes més hores de sol i menys possibilitats de pluges. Però en canvi més concentració de visitants, preus més elevats, etc. A partir de mitjans de febrer, baixa l’ocupació però augmenta les possibilitats de pluja ja que normalment de febrer a abril són mesos plujosos. I en cas de núvols o pluges, les platges no brillen tant com quan els toca un sol radiant. A “l’hivern” (de maig a setembre), és una zona molt tranquil, s’hi estí  més fresquet i hi ha possibilitat d’alguna pluja però sense prí cticament visitants.
Ilha Grande, Brasil - Rutabaobab
Ilha Grande, Brasil - Rutabaobab
Ilha Grande, Brasil - Rutabaobab

Si bé Vila do Abraí£o és el poble més important, ple de bars, restaurants, botigues i hostals, nosaltres vam preferir estar a la platja d’Araçatiba, que queda més separada i molt més tranquila. Concretament a la Pousada Gabriel, que si bé es senzilla, és de les més econòmiques i millor relació qualitat preu d’aquest sector. Caminant, amb 12 minuts arribes a Araçatibinha, una petita cala des d’on nedar amb tortugues i peixos de colors és molt fí cil.
Ilha Grande, Brasil - Rutabaobab
Ilha Grande, Brasil - Rutabaobab

Entre Araçatiba i Araçatibinha hi ha el cí mping Bem Natural que per un preu molt més assequible ofereix unes bones condicions. Destaquen les parcel·les amb teulada d’uralita de plí stic que permet estar tranquil amb una tenda senzilla els dies de molta pluja. També té cuina, lavabos, restaurant i habitacions.

La majoria de visitants fan excursions per tota l’illa. Té més de 100 platges; una cara de l’illa dóna a la badia interior amb platges tranquil·les i l’altra vessant dóna a mar obert, amb la famosa platja de López Mendes. I pels més esportistes, hi ha el pic da Pedra da ígua de 1.030 metres d’alçada.

Ilha Grande, Brasil - Rutabaobab

A part de caminar, és molt tí­pic fer una excursió amb Escunha, el vaixell tí­pic, que et porta a tres o quatre platges diferents durant un dia. Algunes d’elles són llacs d’aigí¼es transparents plenes de peixos de colors, i depenent de l’època de l’any, també plenes de llanxes i visitants amb altaveus i música a tot drap. Per desgrí cia, l’ús d’í ncores per part de centenars de llanxes cada dia durant la temporada alta, fa que els coralls i fons marí­ estigui bastant deteriorat… i sembla que els hi preocupi poc.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.