BioLite, el fogonet de cí mping que carrega el mòbil

biolite


BioLite és una empresa que ha creat un innovador sistema per carregar aparells elèctrics a partir del foc. Un fogonet de campanya que introduint llenya permet escalfar i cuinar, alhora que uns sistema transforma aquesta calor en energia elèctrica per carregar un telèfon mòbil, una llanterna, etc.

biolite

Em genera certs dubtes la mida del recipient i quin tipus de llenya pot utilitzar, ja que sembla bastant petit i fer bullir 2 litres d’aigua amb branquetes no és fí cil.

Però més enllí  de la curiositat, presenten un altre producte molt més interessant, sobretot perquè permetre a molts paí¯sos amb pocs recursos, cuinar amb foc com fins ara però de manera més segura, ja que el propi dispositiu que carrega aparells elèctrics, també redueix l’emissió de fums. Aquesta és una problemí tica molt gran que acaba intoxicant i produint malalties a moltes persones que cuinen en cases o barraques mal ventilades i que s’omplen de fum… els nens, com passa sovint, en són els més perjudicats així­ com les dones. El fet de cuinar amb foc dins de llocs mal ventilats, equival al fumar dos paquets de tabac al dia…
A més a més el sistema de fogonet permet utilitzar menys llenya de la necessí ria en altres tipus de cuines de foc viu.

biolite
BioLite

infografia
biolite

Més info: http://www.biolitestove.com/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.