Mar de Bering i illa Petita Diomeda

Illes Diomede
El viatge de somni de Catatrux:

Un viatge de somni seria anar a la Petita Diomedes de l’Estret de Bering, veure la seva petita escola si encara dura i jugar amb els nens a la seva neu abans de que es desfagi. Els motius són inexplicables perquè els somnis obeeixen a impulsos que la raó intenta justificar però la seva força és més instintiva que raonable Amb qui anirí­em? amb qualsevol dels de casa però només anant-hi ells ja ho viurí­em com a real a través de les seves emocions.

Amb aquestes paraules Catatrux vol compartir el seu viatge de somni amb nosaltres, entrant així­ al sorteig de 3 exemplars del llibre La vuelta al mundo puerta a puerta.

Bering Sea

La Wikipèdia explica: La mar de Bering és una massa d’aigua de l’oceí  Pací­fic que comprèn, de sud a nord, l’espai que hi ha entre les illes Aleutianes i les Komandórskie fins a l’oceí  Àrtic i, d’oest a est, el que hi ha entre Sibèria (i la pení­nsula de Kamtxatka) i Alaska. Ocupa una superfí­cie d’uns dos milions de km². L’estret de Bering la separa de la mar dels Txuktxis, a l’oceí  Àrtic. Aquesta mar deu el nom al primer europeu que la va descobrir navegant-ne les aigí¼es, que fou el danès Vitus Bering. L’ecosistema de la mar de Bering inclou molts recursos, repartits entre la jurisdicció dels Estats Units, Rússia i aigí¼es internacionals. La interacció entre els corrents, el gel marí­ i l’aigua fa que sigui un ecosistema ric i vigorós.

bering
bering

Diomede menor és una de les illes que hi ha al mig de l’estret de Bering, un espai marí­tim de 85 km que separa Alaska (Estats Units) de Sibèria (Rússia). L’illa gran pertany a Rússia i estí  deshabitada i la petita pertany a Estats Units i hi viuen unes 170 persones.

Font: Diomedes, la isla del fin del mundo.

A mi m’encantaria anar-hi algun dia. Si hi has estat, explica’ns la teva experiència!

Fotos: Wikipedia, Coast Guard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.