Wikispeech: el viatge com a manera d’a(em)prendre

wiki speech

El proper dimarts 20 de desembre a les 18:00 tindrí  lloc un nou wikispeech (xerrada) a la UOC sobre el viatge com a manera d’a(em)prendre, on l’Iví¡n Marcos i jo compartirem algunes de les nostres idees sobre aquest valor que té el viatge; tant a nivell personal com profesional.

Com recórrer el món ens ajuda a innovar, crear, obrir el nostre esperit, emprendre per mitjí  d’experiències, valors, coneixements i aprenentatges. Iví¡n Marcos (Projecte Trendtrotters) i Francesc Balagué (Ruta Baobab) ens oferiran interessants punts de vista sobre aquesta reveladora metodologia de viatge i les infinites possibilitats que ofereix.

La trobada tindrí  lloc al Wikilounge de la UOC, a la seu de la rambla de Catalunya, 6, baixos, el dimarts 20 de desembre a les 18.00 h. Si no ets a Barcelona, tindrí s l’opció de seguir-la pel ví­deo en temps real que trobarí s a la nostra web, on quedarí  penjat perquè després el puguis consultar. Però, sobretot, et convidem a participar-hi a partir d’ara i durant el debat mateix fent preguntes, comentant inquietuds, aportant suggeriments. Ho podrí s fer amb qualsevol dels nostres tres comptes de Twitter, amb l’etiqueta #UOCwikispeech, o deixant un comentari aquí­ mateix. El debat es nodrirí  de les teves propostes, o sigui que anima’t a participar-hi.

Iví¡n Marcos va fer la volta al món durant quinze mesos, perí­ode que va aprofitar per a observar els canvis econòmics i socials a diferents llocs del planeta. í‰s cofundador del projecte Trendtrotters i Food Trendtrotters: el viatge com a manera de fer recerca sobre el terreny. Així­ mateix, és impulsor i coordinador del projecte col·laboratiu de literatura viatgera Llegir i viatjar. Grí cies a l’experiència adquirida en els seus llargs recorreguts, Iví¡n Marcos escriu dos blogs personals: un de viatges, www.ciudadanoenelmundo.com, i un altre de variat, www.viajaprende.com.

Francesc Balagué va voler comprovar la teoria dels sis graus i durant setze mesos va fer la volta al món aplicant la hipòtesi de separació entre persones. En aquest llarg camí­, va anar recollint experiències relacionades amb l’educació de cada paí­s i ho va complementar amb el seu coneixement, adquirit abans, en les quatre estades de recerca que va fer a diferents universitats europees i americanes.
El seu blog de viatge, www.rutabaobab.com, ha estat premiat com el millor blog personal de turisme i viatges en els premis Blocs Catalunya 2011. Actualment, entre formació i organització de congressos, escriu sobre educació i tecnologia a www.akoranga.org.

Si vols formar part del wikispeech entre Iví¡n Marcos i Francesc Balagué, també pots enviar les teves intervencions des de la nova secció del butlletí­ de Ments obertes. Subscriu-t’hi!

Més informació:
http://mentsobertes.uoc.edu/wikispeech/wikispeechsobreelviatgecomamaneradaemprendre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.