Viatjar a Brasil i visat

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

 

Tinc l’oportunitat d’anar ara uns dies a Brasil a conèixer més de prop les oportunitats professionals i la vida quotidiana que m’hi puc trobar a partir del febrer, quan ja hi vagi a viure. I tot i que no necessitem visat per entrar al paí­s, sempre sents algú que no el deixen entrar, sense donar gaires explicacions. Aquest estiu, vaig conèixer el cas proper de tres joves anoiencs, i és que hi ha una guerra encoberta entre el nostre paí­s i el seu, que bí sicament implica per part de Brasil exigir les mateixes condicions que Espanya posa a l’entrada de Brasilers. També he conegut casos de professors universitaris que venien a un congrés a Barcelona, amb una comunicació acceptada i carta d’invitació, etc. i no se’ls ha deixat entrar sense gaires més motius… Així­ que el tema tot i que no és freqí¼ent, de tant en tant reflota… segurament depenent de l’estat d’í nim de la persona de l’aduana.

Segons s’explica a la notí­cia, “l’ambaixada Brasilera justifica la deportació perquè Espanya també impedeix l’entrada a viatgers brasilers. Segons l’ambaixada de Brasil, el 2009 Espanya va denegar l’entrada a 1.714 ciutadans brasilers, el 2010 a 1.695 i durant aquest any s’ha impedit l’entrada a 924 persones.” I com que sembla que ara cada vegada hi haurí  més gent d’aquí­ que voldrí  anar a treballar allí , la cosa no estí  com per posar-se molt xulo…

Quan jo hi vaig volar a l’inici del meu viatge de volta al món, no em venien el bitllet només d’anada però em van deixar entrar sense preguntar ni demanar res. Ara bé, he anat al Consulat de Barcelona i els tres requisits mí­nims que et demanen són:

 • Justificar que tens 60 euros al banc, per dia d’estada.
 • Bitllet d’anada i tornada
 • Reserva en un allotjament.

Això et dóna “dret” a entrar al paí­s amb un visat de turista de tres mesos. Si vols, un cop allí , pots demanar una extensió del visat per 3 mesos més, però no és fí cil que ho concedeixin (segons m’han dit al consulat). El justificant del banc, ha de ser certificat de saldo, normalment signat per alguna “autoritat” del banc, i segons quins és un document que el fan pagar.

Per tramitar el permí­s o visat de treball, una empresa d’allí  ho ha de sol·licitar al seu ministeri d’afers exteriors, i aquest es posa en contacte amb el consulat d’aquí­. í‰s més difí­cil anar allí  i tramitar-ho tu pel teu compte.

Jo he preparat el què em demanaven, i espero que no hi haurí  cap problema. Així­ que ara només queda gaudir d’aquest paí­s espectacular:

Nota: aquestes exigències poden canviar segons quin funcionari les digui o les expliqui o com les interpreti el funcionari de l’aduana… només em baso en la meva experiència personal (que també ha viscut aquests canvis sense sentit, a altres paí¯sos). Com sempre, les visites als consulats cal anar-hi mitja hora abans de que obrin, a fer cua, i carregant amb tres o quatre sacs de paciència.

Consulado-Geral do Brasil em Barcelona: http://www.brasilbcn.org/

2 comments

 1. guille i nuria

  Hola Francesc!

  Com va tot? Som en Guillem i la Núria, de Barcelona i Lleida. Tot just acabem de començar la nostra volta al món i ens trobem ara a Santos, Brasil.

  I vet aquí­ com són les coses que consultant el teu blog per definir la ruta hem vist que també voltes pel Brasil. Hem seguit bastant el teu blog i, no es per fer-te la pilota ;), però ens sembla molt bó. Amb tot, ens agradaria molt poder contactar amb tu per terres carioques i xerrar una estona, que et sembla la idea?

  Muito obrigado!

 2. Joan Blanch

  UEeeeeeee ara ja estem mes apop! espero fer una escapada i poder-te venir a vistar!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.