Quant val fer la volta al món?

Una pregunta molt recorrent, tot i que curiosament no és la principal, és saber quan pot costar un viatge de volta al món durant un any.

N’hi ha més però recomano tres webs diferents que parlen de quan pot costar fer la volta al món. Com sempre, cada viatge és personal i intransferible i tindrí  diferents pressupostos, gustos i destinacions… però per fer-se’n una idea, és un bon principi.

Fer la volta el món és un projecte personal com ho pot ser un altre, i que té uns costos… Parlem de vols, d’allotjament, d’assegurança, d’í pats… Hi ha moltes maneres de reduir les despeses, i també hi ha paí¯sos on el cost de vida és més alt que d’altres… Però sobretot depèn dels costums i hí bits de cadascú (des de triar el nivell d’allotjament a quantes vegades a la setmana menges a un restaurant, surts de festa o vas al bar… com quan estí s a casa).

Artof backpacking, budgeting an RTW trip

En aquest cas, una parella que es plantejava viatjar amb un pressupost de 45 euros per dia pels dos durant un any, se’ls hi va acabar el pressupost als 9 mesos i van haver de seguir amb altres estalvis. Destaquen els 731 euros en visats per a dues persones. Per tant, el pressupost va ser poc realista…

Wherespoople: How much does a RTW trip cost

En aquesta web, parlen d’uns pressupostos d’exemple, una persona que viatja durant 15 mesos per 22 paí¯sos, per uns 26000 euros o 1700 € al mes.

Mola Viajar – Tickets vuelta al mundo

En aquesta altra web, aquesta parella parla d’un pressupost de 6000 euros per persona viatjant 10 mesos…

Per tant no hi ha una única resposta… cal buscar diferents fonts d’informació i anar-se fent el pressupost a mida.

En el meu cas, he estat viatjant 16 mesos per poc més de 12.000 euros que tinc pendent de desglossar per paí­s i per categoria (transport, allotjament, menjar, etc.) per compartir-ho aquí­. Però com he dit, cada viatge és únic i depèn molt de què fas cada dia, quines activitats, quins extres, quantes ciutats visites a cada paí­s, quants dies estí s als paí¯sos cars i quants als paí¯sos barats… Jo tampoc no tenia un pressupost per dia, sinó que més o menys calculava que cada mes em podia gastar uns 600 euros com a mí xim (tot inclòs). Hi ha gent que el fet de tenir un lí­mit per dia l’ajuda a organitzar el pressupost i les despeses.

Hi ha despeses que poden sorprende i encarir el pressupost, com els visats!! I per les mil situacions imprevistes en les que et pots trobar, cal comptar amb una petita bossa de reserva per fer front a algun imprevist.

Però tots aquests costos són una gran inversió, segurament la millor que haurí s pogut fer fins ara!!

2 comments

 1. Iván

  Buen post Francesc, un abrazo ;)

 2. Carles

  Hola Francesc! com va tot??
  Doncs aprofitant aquest post i que nosaltres tb hem estat per uns quants paisos (pero encara ens en queden molts ;P) et poso aqui el que nosaltres ens hem gastat per PERSONA I DIA de mitja a cada pais. Crec que hem gastat realment poc :-) pero be, cadascu sap el pressupost que te i la forma en que vol viatjar com tu molt be expliques. Una abracada!

  Nepal: 13,5€ – info completa aqui
  India: 10,5€ – info completa aqui
  Myanmar/Birmania: 13€ – info completa aqui
  Tailandia: 17€ – info completa aqui
  Laos: 14€ – info completa aqui
  Cambodia: 12,5€ – info completa aqui
  Vietnam: 14€ – info completa aqui
  China: 20,5€ – info completa aqui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.