Conèixer món… corrent!

Una de les primeres coses que faig abans de visitar un paí­s, és buscar els calendaris de curses populars que hi tindran lloc durant la meva estada. M’agrada córrer (i més per muntanya) però poder córrer pel mig dels carrers de grans ciutats et dóna una visió molt diferents d’aquests llocs. I això la majoria de vegades només ho pots fer quan s’organitzen curses i es tallen els carrers, etc. Córrer per Barcelona és espectacular, però com també ho és per Chicago, Aaiun a Marroc, Fortaleza a Brasil, Ulan Bator a Mongòlia o fa uns dies a Londres… Sigui com sigui, que mai faltin les bambes!!

I aquest també és un dels lemes de Elizabeth Hawker, qui ha decidit travessar Nepal corrent… uns 1600 km en 40 dies: unes dues maratons per dia!!! Als seus 35 anys, i tot i que anuncia que ni té un entrenador, ni un nutricionista i un estricta entrenament, ja acumula un palmarès important… Va ser la primera dona en acabar l’edició de la mí­tica cursa Ultra-Trail du Mont Blanc l’any 2005. té el récord del món de 100 km en 24 hores, i ara ja té The North Face com a patrocinador.

Va sortir del peu del Kanchenjunga i correrí  fins a la frontera amb Tibet. Diu “En un viatge així­, vius milers d’experiències i veus mil mons diferents en un dia! On jo em llevo i on vaig a dormir, són dos móns totalment diferents”. Un dels objectius és reunir uns 8000 euros per a ajudar a comunitats nepalí­s, i ho fa a través de la web http://www.justgiving.com/skydance

Pots seguir el seu dia a dia a través del seu blog, i sobretot al seu Twitter, on en temps real va transmetent les seves sensacions.

Fotos de Nepal:

Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.