Nova Zelanda, resseguint l’illa nord

El paisatge en general, és espectacular!! Tot i els núvols i la pluja, el verd intens i la vegetació és increí¯ble. Em recorda molt a Hawaii i la cultura Maori és molt semblant a la que vam conèixer a l’illa de Pasqua… i de fet, aquestes tres localitzacions, formen els vèrtex del triangle de la Polinèsia i comparteixen molts trets en comú. Entre altres, la cultura i música, i una mica la geologia volcí nica.
Cap al llac Taupo, que és impressionant. Molt gran i espectacular els paisatges del voltant. Un lloc amb un munt d’activitats per fer, i sobretot kayak… però altra vegada, plovent com plovia no convidava massa a posar-se a remar… i la visita a les cascades Huka. í‰s un rierol del llac Taupo que s’estreny formant un canal de 10 metres d’amplada, i l’aigua es tona d’un color blau elèctric increí¯ble, fins que acaben saltant un petit desnivell, formant la cascada, i llavors el riu ja s’aixampla. Amb la cí mera de fotos petita, corrent per sota l’aigua fent les fotos justes i necessí ries, i de tornada a la furgo.

New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island)

I per conèixer una mica més la cultura, res millor que visitar un museu i espectacle Maori a Rotorua, on també es veuen els géisers i bassals de fang bullent i aigí¼es sulforoses… però com que plovia a bots i barrals, a part de quedar xops, la visita no era el mateix… digue’m que una mica incòmode :(

New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island)

La furgoneta estí  molt bé i ben equipada i a l’estiu ha de ser un luxe…. però a l’hivern la cosa és més complicada jajajaja. El ventiladoret d’aire calent només funciona quan estí s en cí mping i endolles la furgo a la corrent… i si estí  tot mullat, i tens els peus i pantalons xops, no hi ha res a fer… Això si. Té torradora!!
í‰s curiós perquè m’he acostumat de seguida a conduir per l’esquerra però en canvi, al caminar per un caminet a la muntanya, que també hauries d’anar per l’esquerra, o pujant unes escales, no hi penso i l’altre dia m’anava tirant a la dreta per deixar passar una senyora, ella també tirava a la dreta (la seva esquerra) i quasi caiem els dos pel barranquillo… però res greu.

New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island)

De Rotorua directa cap a Mount Maunganui, tot el camí­ plovent… però el dia segí¼ent, dormint a un camping a primera lí­nia de platja, va sortir el sol!! Així­ que rí pid a vestir-se i començar les activitats… caminata al turó que vigila el poble, des d’on hi ha una gran vista de totes les platges que el rodegen.
Es tracta d’un poble tranquil… a l’hivern. A l’estiu és un punt turí­stic costaner molt important. Té un dels primers arrecifes artificials que provoquen unes molt bones onades per fer surf, i com que feia sol i s’havia d’aprofitar, cap a l’aigua! Molt sorprès del bon rotllo que hi havia, doncs sovint més d’una persona surfejava la mateixa onada i no passava res… i la mitjana d’edat estava pels 60 anys!! Veure per creure com feien anar els longboards aquells homes!! Aaaaahhh, l’aigua gelada jejeje després d’una hora amb un finet neopreno 3-2 i sense botins, més valia sortir i abrigar-se!! A la tarda, i recordo que calia aprofitar el dia de sol, a les piscines d’aigua salada i calenta del costat del camping… relax!

New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island)
D’aquí­ continua la ruta, i la pluja, cap al nord per visitar Hot Water Beach i Cathedral beach. La primera és una platja amb aigí¼es termals subterrí nies. Quan baixa la marea, al xiringuito et lloguen una pala i cadascú es crea el seu propi spa cavant una petita piscineta a la sorra!! Molt divertit… però impossible controlar la temperatura i jo em vaig escaldar els peus!! Per sort, havia parat de ploure una mica, i coincidia que quan hi vaig arribar era marea baixa, que si arribo allí  plovent i amb marea alta, èxit total!

New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island)

La platja de Cathedral és un lloc increí¯ble!! S’ha format una gran cova a la roca i el mar ha erosionat la costa i altres roques fent tot de formes curioses. Molta molta vegetació, no els hi falta l’aigua! Plovia, plovia, plovia…

New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island) New Zealand (North Island)

3 comments

 1. Iván

  Buenas fotos como siempre, disfruta !!!
  Buen viaje y aventura
  abrazo
  Iví¡n

 2. francesc

  Gracias Iví¡n :)

 3. anna kinter

  quines fotos més guapes!!
  i quina cara de fred que fas en la surts amb les taules de surf…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.