Selva Viva, Amazonia Equatoriana

Després de 8 hores de 2 busos, arribem a Puerto Barantilla, on una canoa ens espera per portar-nos a Liana Lodge l’allotjament del projecte Selva Viva que té per objectiu protegir aquest territori de l’Amazònia equatoriana en perill per les empreses de fusta i de petroli. Anem a parar aquí a través dels 6 graus de separació, ja que una dona que viu al nostre poble, va passar molt anys a aquesta zona, hi té família, etc. i ens hi posa en contacte.

Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana

Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana

El lloc és increïble!! Unes cabanes de fusta al mig de la selva, al costat del riu Napo… El menjar és exquisit, fet amb productes de la zona i els treballadors són locals. Excursions i activitats variades per conèixer la natura, cultura, fauna i tradicions dels seus habitants (plantes, animals, humans, fongs,…).

Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana

Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana

Una caminata a través dels grans boscos, fins al Seibo monumental, que acaba a la reserva d’animals AmaZOOnico, on intenten retornar al seu hàbitat, aquells animals ferits o interceptats del contraban d’animals exòtics. Els que no es poden tornar al seu hàbitat (per estar mutilats, lloros amb les ales tallades, o per haver estat domesticats) els hi construeixen un gran espai tancat i es queden allà, cuidats el millor possible.

Amazonia Ecuatoriana Amazonia Ecuatoriana Amazonia Ecuatoriana Amazonia Ecuatoriana

Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana

Vam visitar plantacions de cacao, plàtans, cafè, pinya,… el fruit del cacao ens va sorprendre! És molt dolç i res a veure amb la xocolata, que s’obté de les llavors d’aquest fruit un cop assecades. Vam provar l’art de caçar amb servatana (llençar dards amb una canya de fusta de 2 m.), que els guaranies que viuen a un dia a peu d’aquí selva endins, encara utilitzen (però ells de 4 m.). I veure ocells varis, insectes, termiters, grans granotes, monos, taràntules, etc. són el pa de cada dia.

Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana Selva Viva - amazonia Ecuatoriana

One Reply to “Selva Viva, Amazonia Equatoriana”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *