Brasil: muita praia!

Doncs sabia que venia a la platja però no tant… i m’agrada!! El dia a dia a la platja del Nord-est de brasil és mooolt ”animada”.

Natal té un ”morro”, una espècie de cap que entra mar endins, format per una gran duna, que estan cobrint de vegetació per evitar el total deteriorament… i la part de sorra que es veu, ara estí  tancada, però fa 10 anys la gent s’hi llençava.
Ja vaig dir que aquí­ ningú estira la tovallola… tot és para-sol i xiringuito… i llavors tota la quantitat de gent que passeja per la platja venent de tot!!! Núvols de sucre, gambes, crepes, pinxos de carn (i després hi ha passa de vòmits a la ciutat… clar!), el peix dels pescadors, pareos, artesanies, camises blanques, ulleres de sol, aigua de coco, caipirinhes i licors, fruita, quadres artí­stics, menjars variats, tatoo henna, massatges,…

Interessant també la quantitat de nois joves que porten un carretó amb una rí dio de cotxe, dos altaveus potents, subwoofers, i venen cd pirates… seria el top manta brasileiro, que posen la música a fondo i et permeten escoltar les cançons abans de comprar el CD, i alhora animen l’ambient!!
(surfing dutxa)

I clar, tot això sobre artefactes varis, que han d’empènyer per la sorra… i es converteix en una competició de preparats/derivats de carros amb rodes de bicicleta, per veure qui el té més adaptat al terreny… tot i que els que porten fogons i xemeneia, tenen mooolta feina a moure la barraqueta..

I el surf!! avui hem llogat una taula i hem estat ”pegando ondas” una estona cadascú… això de fer surf amb aigua calenta és increí¯ble!!

Per dinar, el més normal és el ”prato feito” que vol dir, una barreja del què tenen fet a la cuina… a un preu molt econòmic. Un plat combinat amb arròs, amanida, pasta i mongetes, i la carn o peix a triar entre el que tinguin… per una mica més de 2 euros, surt a compte!! I al bar del Junior (el  Brasiler que va viure fins fa poc a Tarragona), é óptimo!

Em va cridar l’atenció als autobusos urbans, que van plens a vessar, com la gent que estí  dreta deixava la bossa, la carpeta o els trastos a les cames de la que tenien asseguda davant, amb tota normalitat, o fins i tot qui estava assegut li demanava per aguantar-li i veies com a mesura que anava pujant gent, tothom ho anava fent… homes, dones, joves i grans. Un gest de cortesia inimaginable segons a on!!

I la música que he triat, de Banda Calypso, una de les formacions famoses que vam anar a veure ahir en directe.

4 comments

 1. Xocolatera

  Estí s ben aclimatat veig, me’n alegro!
  i mentre tu tens bona calor, aquí­ continua nevant :) Una abraçada

 2. francesc

  Jejejeje sembla que si, ja m’he aclimatat i acostumat al ritme de viatge… la calor i humitat mooolt semblant a l’índia!!

  Uix que bé qu enevi!! aquí­ res de res jejeje

 3. Thiago

  Xesco, sigue disfrutando la playa pues cuando llegue a Sao Paulo vas a ver que todo cambia! Pero no es de todo mal!!

  Saludos y hasta pronto.

 4. asier

  menudas fotos que te estas currando!!! mucha mucha envidia jajajaja

  enjoy it!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.