Viatgers conscients

Com a segona part de les orientacions que ofereix la guia que explicava a “Viatjar lleuger“, hi ha una altra pí gina dedicada, i en relació al nom de la guia – Footprint -, a la petjada que deixem com a viatgers, i per a ajudar a reflexionar a les persones que viatgen els fa la pregunta “Com és de gran la teva petjada?”. I recull les segí¼ents idees, que potser molts ja tenim interioritzades però no costa res recordar-les i difondre-les:

 1. Pensa on van a parar els diners que et gastes i sigues just i realista sobre el fet de viatjar barat. Intentar gastar els diners en la gent local, bevent i menjant productes autòctons i allotjant-se en establiments regentats per locals sempre que sigui possible.
 2. Regateja amb humor i apropiadament. Recorda que es busca un preu just, no el més baix possible.
 3. Pensa en què passa amb les teves escombraries. Utilitza bosses biodegradables i un filtre d’aigua. Sigues sensible als recursos limitats com l’aigua, el fuel i l’electricitat.
 4. Ajuda a preservar la naturalesa i els seus hí bitats respectant les normes i regulacions, per exemple no sortint dels camins marcats quan sigui necessari, no trepitjar coralls i no comprant productes fets a base d’espècies animals o plantes en extinció.
 5. No tractar a les persones com a part del paisatge, potser no volen que se’ls faci fotos… Pregunta i respecta els seus desitjos.
 6. Aprèn la llengua local i sigues respectuós amb les costums i tradicions locals. Millorarí  la teva experiència del viatge i et permetrí  ser més ben acollit per la comunitat local.
 7. I finalment, utilitza les guies com a punt de partida, però no com a font única d’informació. Parla amb la gent local, aleshores descobreix la teva pròpia aventura.

I alguns enllaços que he trobat buscant “Fair Travel“:

http://www.fair-travel.net
Al hombre le gusta viajar. Sin embargo, como viajero uno no deja de ser un visitante e invitado en otro paí­s. Durante nuestra visita usamos los recursos locales, aunque las condiciones sociales y ecológicas de muchos paí­ses no sean muy favorables. Fair Travel trata de ayudar a las poblaciones locales. Con la contribución de sólo un euro por cada viajero Vd. ayuda a Fair Travel a realizar proyectos que acompaí±an a la gente local en su camino hacia un desarrollo socialmente y ecológicamente justo.

http://www.maketravelfair.com
A multi-award winning interactive platform, to encourage education amongst travellers and to encourage travel as a means of education. Join and write, subscribe and read.

Pepy Ride
Els nostres viatges són una combinació de turisme d’aventura i responsable del servei d’aprenentatge, de finançar programes educatius a tota Cambodja

Fotot CC: martin_mcdonald

3 comments

 1. Carles

  Hola Francesc!

  7 consells prí ctics que sense suposar un esforç grandiòs segur que et faciliten la vida de ‘mochilero’ així­ que me les apunto

  Ja et queda poc per marxar oi??
  Fins el proper post!

  Carles

 2. francesc

  Hola Carles,

  si, són petits detalls que no costen gaire i et poden fer el viatge més agradable :)

  He passejat una bona estona per la teva web, mooolt xula!!

  Ja em queda menys de dues setmanes!!

  Salutacions!

 3. Carles

  Grí cies per lo de la web!! i grí cies també per referenciar-me aquí­ al bloc de webs :D

  Dues setmanes! que poquet! jo em tindré que conformar amb seguir-te dsd Sabadell…

  Bon cap de setmana! ueno el que queda

  Carles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.