Quant val fer la volta al món?

Aquest post es va escriure l’any 2010, els preus i el cost de vida així­ com els canvis de moneda actuals faran que les dades siguin poc realistes avui en dia, però pot servir d’orientació”

Fer la volta al món és un projecte personal i intransferible; cadascú li dóna el valor que creu. Per mi és com si em matriculés en un mí ster o fes un postgrau: com que serí  la meva prioritat durant els segí¼ents mesos, he estat estalviant per poder-ho fer.

Més d’un any dinant de taper, o no comprant una tele de plasma, la cafetera Nespresso, la moto nova, uns esquí­s de muntanya, o una furgoneta… es tracta d’invertir els diners en el que jo he considerat prioritari durant aquest any segí¼ent, i que em pot donar molt més rendiment que altres coses que podria fer amb aquests diners…

Hi ha bitllets de volta al món per menys de 2000 euros que et permeten fer un número determinat de parades, en aquest cas 9 o 11. Però té unes limitacions i restriccions; la principal és que abans de marxar has de concretar totes les dates dels vols (a un any vista). Hi ha gent que ha utilitzat aquesta opció i gent que ha preferit anar enllaçant bitllets separats (que la suma pot sortir una mica més cara que el preu tancat de la primera opció).

Jo finalment he triat aquesta segona opció. Compro un bitllet de Barcelona a Fortaleza i ja veurem com va tot per comprar el segí¼ent.

Els dos vols més cars precisament el primer, Barcelona — Fortaleza (uns 800€) i era obligatori comprar anada i tornada per poder entrar a Brasil, i el segí¼ent, de Lima a Nova Zelanda (uns 1200€). Però la resta de vols interns, a Sudamèrica, Austrí lia o Àsia, valen entre 50 i 100 euros.

L’allotjament és el que pot encarir en gran mesura viure un any fora de casa… així­ que caldrí  buscar recursos i llocs barats. D’entrada, amb la idea de fer la volta al món porta a porta, contactant amb amics o amics dels meus amics, intentaré conèixer una mica millor cada paí­s a partir d’aquests contactes i que alhora poden allotjar-me alguns dies… i quan no sigui possible, CouchSurfing que ja he fet alguna vegada, (dormir al sofí  d’algú altra) o contactes a través de la xarxa de Travbuddy, i la resta, en albergs, o en granges WWOOF (una xarxa de granges d’arreu del món que a canvi de 4 hores de feina al dia, et donen menjar i allotjament).

Però sobretot és una qí¼estió de temps més que de diners… jo ara disposo d’aquest temps i l’inverteixo en això, renunciant (o deixant per més endavant) feines que m’han sortit aquí­ i a seguir tranquil i estable com fins ara.

Crec fermament en l’experiència formativa que un viatge d’aquestes caracterí­stiques pot tenir per a tota persona, i per tant, si la situació acompanya, a viatjar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.