Abans de marxar, deixar les dades

Inauguro la categoria reflexions, just abans de marxar, amb uns pensaments que ja fa temps que tinc i que ara, al llegir aquests Tips del viajero, reprenc.

Des de fa temps que marxo tres mesos a l’estranger cada any per a estades de recerca de la universitat i sempre deixava tota la meva informació personal a la famí­lia, per si de cas passa qualsevol cosa. Per exemple les contrasenyes, llista de persones de contacte (que potser ells no coneixen però que caldria avisar), etc.

A més a més com que gestiono una nombre important de webs, blogs, etc. caldria que algú tingués accés fí cil i rí pid si jo no pogués fer… i moltes vegades m’ho he plantejat, així­ que ho deixo escrit perquè algú altre hi pugui accedir.

A més a més, m’envio un email amb els números de compte, les targetes de crèdit i el telèfon de l’oficina per cancel·lar, passaport escanejat, foto carnet escanejadas, etc. per tenir sempre a mí .

I pel què fa a temes legals, vaig acabar fent un poder notarial, que dóna poders (valgui la redundí ncia) a la persona que s’hi incorpora, en aquest cas als meus pares, perquè puguin actuar en nom meu en la majoria de casos. Això, segons em va explicar el notari, no només és important de fer en cas d’un viatge així­, per exemple, sinó que si es pateix un accident o malaltia greu que incapaciti a la persona, els pares seran legalment els tutors responsables, però sense els poders, hauranm de declarar cada any tot el què facin en nom del fill, els estats de comptes, etc. En canvi, amb els poders ho poden fer sense cap mena de problema.

Un any de viatge és bastant de temps (o no), però esperem que no passi res i tot això només siguin reflexions :)

Foto CC: Studiosushi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.