Nova Zelanda, cap a l’illa sud

Abans de volar cap a l’illa sud, vaig visitar Auckland i l’Amy que em va acollir a casa seva, després de conèixe’ns a Torres del Paine i viatjar 15 dies amb la Michelle, també d’auckland, en Ryan i en Ewan. Vam dinar amb uns amics molt a prop de la platja i a la nit, la seva mare va cuinar un tí­pic sopar Nova Zelandès, amb una cuixa o llom (la meva ignorí ncia carní­vora…) de xai molt bona, amb les corresponents verdures i el pastí­s tí­pic.

I d’Auckland a Christchurch en un moment. Canvi de plans, i com que l’illa sud és més freda que la nord, i ja m’havia mort de fred a la furgo, canvio la reserva per un cotxe i a dormir a albergs (preu per preu em costa igual). I de l’aeroport, directament a Hanmer Springs. Volia anar a Kaikoura, on es veuen balenes, etc. però el terratrèmol va malmetre la carretera i no s’hi pot anar encara… sembla que segueixo els terratrèmols arreu del món… aquest va ser de 7,1 graus… però millor que no pas em segueixin ells a mi i m’atrapin a algun lloc. Total que a Hanmer Springs, un petit poble alpí­ al peu de les muntanyes, hi ha unes piscines d’aigua calent, com Caldea, molt xulo… i per passar la tarda en remull res millor. I aquí­, que va sortir el sol, semblava que la primavera començava a vèncer l’hivern…

New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island)

De Hanmer Springs, a Springfield, al mig de les muntanyes, on hi ha les pistes d’esquí­ Porters i tenia tiquet per esquiar-hi… però el dia que vaig arribar estava tancat per vent i neu… i el dia segí¼ent, un sol increí¯ble i clar, neu acabada de caure!! Feia dies que no veia el sol, i va ser com un miracle ancestral o alguna cosa així­!! Big Mama és la pista d’esquí­ amb més desnivell de tot l’hemisferi sud, i quan ja hi havia tocat el sol i la neu era òptima, la van obrir… increí¯ble! Seria com fer Heliski però sense necessitar l’helicòpter. Evidentment, a part d’esquiar i amb el bon dia que va fer, les vistes i els paisatges eren espectaculars!!!

Ski Porters, New Zealand Ski Porters, New Zealand Ski Porters, New Zealand Ski Porters, New Zealand Ski Porters, New Zealand Ski Porters, New Zealand Ski Porters, New Zealand

D’aquí­, ja cap a la costa oest, on s’anuncia una espectacular tempesta que estí  viatjant per l’oceí  i que podria ser de les més fortes dels últims anys… així­ que la visita als glaciars pot ser un frací s temporal. Temporal per causa del temps, i temporal perquè hauré de tornar en una altra ocasió a veure-ho :)
Abans d’arribar al poble de Franz Josef, on hi ha la zona de glaciars, he travessat l’Arthur’s Pass, a través de les muntanyes, i resseguit tota la costa des de Hokitika, el Mar de Tasmania i passant pel llac Ianthe, que plovent i cobert de boira tenia una mí­stica espectacular.

New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island)

Em vaig entretenir a perseguir el tren kiwi Railway, i fer-li algunes fotos… i l’estació  d’Springfield, per on passa el mí­tic tren Tanzalpine.

Kiwi Railway Kiwi Railway Kiwi Railway Kiwi Railway Kiwi Railway Kiwi Railway

I també vaig dedicar una tarda anar parant per la carretera per fer fotos de tantes i tantes ovelles… mira si són xules que em miraven directament als ulls  :)

New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island)

Ski Porters, New Zealand New Zealand (South Island)

New Zealand (South Island) New Zealand (South Island)

New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island)

4 comments

 1. Gloria Balague

  Que tal l’esqui a NZ? Ja explicaras
  Petons

 2. George

  Hi,

  This is a wonderful blog! It was a very good read.

  I was wondering if you would be interested in guest blogging on my blog. It is a collection of my travels and the travels of my guests. If you scan the site you can see that now almost 100% of the posts are from guests. Lately I’ve been finding many people interested in guest posting.

  Included in your post will be a link to your website using whatever anchor text or key words you wish and a description of your site (if you choose to include one.)

  The blog (OnetravelBloggers.com) contains hundreds of great stories from travelers who love to share their journey with the world…

  So if you are interested in being a guest, please let me know.

  Send me an Email:
  gchristodoulou(-at-)OneTravel(-dot-)com

 3. francesc

  Grí cies Joan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.