Desert d’Atacama, 2a part

(Des de Bolí­via, tinc molts problemes per carregar les fotos… així­ que el ritme del blog va una mica més lent… com si estiguessiu aquí­ jejeje)

L’excursió a las Lagunas Altiplí nicas continua mantenint viva la frase anterior, i així­ per tots els dies a Atacama. Fins arribar als 4300 m. el paisatge és espectacular i el cel guanya una intensitat inimaginable.
Visita al poble de Tombillo, i la reserva de flamencs a Laguna Chaxa, tot i que malauradament, la majoria han emigrant pel fred i n’hi ha pocs.
Les dues Lagunas altiplí¡nicas Miscanti i Meí±iques, es troben enmig dels Andes, amb un cel i muntanyes espectaculars. Dinar al poble de Socaire (cazuela de ave, lasagna vegetal…), passem el tròpic de capricorn, visita a la Quebrada de Jere que és com un petit oasi enmig del desert, amb riu, plantes, arbres fruiters… i finalment visita al poble de Toconao, amb un tí­pic campanar separat de l’església, enmig de la plaça.

Laguna Chaxarr Atacama Laguna Chaxarr Atacama Atacama Atacama Atacama IMG_5103-2 IMG_5179 IMG_5197 IMG_5151 Atacama Atacama Atacama Atacama Atacama Atacama Atacama

IMG_5238 Atacama
IMG_5100 Atacama

La zona geotèrmica d’Atacama, Geysers del Tatio, és el lloc on un riu d’aigua molt calenta al entrar en contacte amb el fred de l’entorn (a 4300 m. d’alçada) produeix els geysers… Cal visitar-los abans de que surti el sol, quan la temperatura és més baixa (-15º) i el contrast és més fort i produeix el fenomen del geysers. Per tant, per arribar aquí­ a les 6, cal llevar-se a les 4. Però després hi ha la ”recompensa” de banys termals naturals… si primer t’atreveixes a treure’t la roba, a 4300m. d’alçada i a deu graus sota zero…

Atacama Atacama Atacama Atacama Atacama Atacama Atacama Atacama Atacama

Atacama Atacama Atacama

Actualment hi ha un problemí tica per salvar aquest entorn natural, ja que un projecte d’explotació energètica, tot i unes certes mesures ambientals, es va demostrar que era perjudicial per l’entorn, quan es va trencar una gran canonada d’aigua i els geysers van perdre tot el cabal..
Després la tornada a través del desert fins al poble de Machuca, on degustem la carn de llama.
Els dies segí¼ents els he dedicat a fer la web i fotos per l’alberg, ja que ens hem fet amics i hem arribat a un bon acord :)

Continuem cap a Bolí­via, acompanyats sempre pel sol…

Atacama
Atacama
Laguna Chaxar

3 comments

 1. Oscar

  Bona revetlla fenòmen!

 2. Oscar

  M’he adonat que el comentari anterior m’ha quedat una mica breu, tenint en compte sobretot que m’he quedat impressionat per les imatges. Quins cels! No sé si ho celebrarí s o si es celebra a Bolí­via el sant Joan d’alguna manera, però tal com et deia en el comentari anterior…

  Cuida’t

 3. francesc

  jejejeje grí cies a tu! No es cel·labra tant com a Catalunya, però ahir vam fer una mcia de festa amb els estudiants de la Colonia Piraí­!

  Igualment, que vagi tot molt bé!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.