Viatge Estats Units

Informació viatge Estats Units

Viatge Estats Units

Per diversos motius, els Estats Units no acostuma a ser un destí típic de la ruta motxillera, si no és per visitar algunes ciutats concretes. I realment, si no tens un vehicle i bastant de temps, les distàncies són tant grans que la mobilitat interna té certa dificultat. Per exemple, entre els brasilenys és molt típic anar a Estats Units 15 dies i només visitar els parcs d’atraccions d’Orlando i passar uns dies a Miami, o visitar les principals ciutats… poca gent s’aventura a conèixer l’interior i fer rutes per altres estats.
És un país tant gran com un continent i que per tant té milers de paisatges i activitats diferents per oferir. Una bona opció per explorar diferents estats a fons és llogar un cotxe i deixar-se perdre per les llargues carreteres que travessen el país. La gasolina és més barata i jo és on he trobat moltes vegades el lloguer de cotxes més barat. A cada estat hi trobarem parcs nacionals, cascades, ciutats o atractius diversos que el fan únic. Des de platges espectaculars, muntanyes increïbles, grans llacs o ciutats de gratacels. És un país ple de contradiccions i que no deixa indiferent a ningú però que en qüestió de variabilitat de paisatges té poc rivals. Només per això ja és molt recomanable.

I una de les millors webs on informar-se és Discover America, on estat per estat trobarem tot tipus d’informacions que ens ajudaran a planificar el viatge.

Viatge Estats Units
Viatge Estats Units

Cadascun dels estats té molta informació de què fer-hi, segons tipus d’activitats, llocs més destacats, excursions i visites recomanades, etc. Com en aquest exemple de Colorado:

Colorado Estats Units

Una altra gran web per trobar tot tipus d’informació sobre els parcs nacionals, les excursions, les rutes i itineraris, els horaris, etc. és el portal governamental de parcs nacionals National Park Services. Els Parcs Nacionals estan molt ben condicionats per rebre visitants, oferint tots els serveis necessaris així com activitats gratuïtes de guia, demostracions, conferències, talleres, etc. per acostar una mica més la realitat natural i paisatgística de cada lloc. La majoria de parcs tenen circuits adaptat per cadires de rodes i per persones amb dificultats de mobilitat, i per als més aventurers infinitat de rutes i excursions per tots els nivells.

parcs nacionals

Finalment, si es lloga un cotxe i es vol fer una ruta llarga travessant diferents estats, hi ha diferents opcions d’allotjament durant el camí. Motels de carretera i hotels barats en trobarem quasi a cada poble. Però també hi ha molts càmpings, que ofereixen rulots o cabanes de fusta, així com espai per tendes, i que són una solució molt més econòmica per passar només una nit i seguir en ruta. Per exemple a partir de 28$ per dues persones. KOA és una xarxa de càmpings que cobreix gran part del país i Canadà, i a través del mapa podem veure els diferents càmpings que en formen part i anar planificant la ruta.

Càmping Estats Units

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.