Pinnacles, Western Australia

Les Pinnacles (foto wikipedia) són unes formacions rocoses molt peculiars, a 250 km al nord de Perth, al Parc Nacional de Nambung. Lloga un cotxe i a passar un dia conduint per l’oest australià per visitar aquest “must see it”. Però sense saber com, em perdo pels suburbis del nord de Perth d’una forma increïble… i si arribar allà eren 4 hores d’anar i 4 de tornar, al haver-me perdut això suposa que no hi arribo amb un dia. Els ànims no eren els més alts del món i enlloc de posar-me a plorar o donar puntades de peu al cotxe, decideixo anar a la propera localitat de Lancelin on hi ha unes platges magnífiques. I un dels llocs més importants per a fer windsurf. Arribo i no fa gens de vent i em quedo dues hores xerrant amb un noi suis que volta per austràlia amb la seva furgo i la taula de surf… fins que puja el vent, obren un remolc ple de taules i veles de windsurf, i em trobo navegant per una platja d’aigua cristal·lina!!

Windsurfing Lancelin

Kitesurfing Lancelin Kitesurfing Lancelin Windsurfing Lancelin Windsurfing Lancelin

S’acaba l’estada a Austràlia, i només que quedarà pendent Darwin i Kakadú National Park al nord… però marxo altra vegada amb la tristesa de veure el maltracte que han sofert els aborígens durant tant de temps i que ha portat a la quasi auto-destrucció infundada dels qui un dia van ser els habitants autòctons d’aquestes terres, envaïts, masacrats i pràcticament aniquilats pels anglesos. Avui en dia, com en altres llocs de sudamèrica, els colonitzadors no han mort i prenen forma de multinacionals mineres, que a cop de talonari van comprant terres als aborígens per explotar-ne els minerals, mentre que aquests perden els seus territoris i es barallen entre ells per si s’ha de vendre la terra o no… Fa uns anys els govern Austràlia va demanar perdó públicament per tot el què els hi havia fet, però com m’expliquen, el problema està molt lluny de solucionar-se i en alguns casos el paternalisme dels darrers anys ha accentuat el malestar del aborígens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *