Rentar la roba…

Mitjons, petons i americanes

Algú que llegeix el blog m’ha preguntat com rento la roba… i sí, ni que no ho hagi explicat, també toca rentar roba. Un post a demanda :)

I depèn de moltes coses, de cada lloc, etc. Als llocs on fa calor, i sues més, cal rentar-la més sovint, però també a aquests llocs la roba s’asseca molt més ràpid. Molts albergs i hostals tenen espais per a rentar a mà i estendre (sobretot per sudamèrica) i si no, a la pica del lavabo… A Atacama i Cordillera Blanca (Perú) el sol era tant intens que amb mig dia estava tot sec!!

Però sobretot depèn de quants dies estaré a cada lloc… si només hi dorms una nit, és massa just fer la bugada. Llavors has de calcular quanta roba neta queda i quin és el pròxim destí on estaràs dos o tres dies. I si no surten els números (queda poca o gens roba neta) toca anar a una bugaderia; rentat i secat a màquina en poques hores).

Al marxar, carregat com un ruc, portava un pot de sabó de roba líquid, que vaig acabar abandonant de seguida… Surt més a compte comprar (i a sudamèrica ho venen a tot arreu) sobrets minidosi de sabó en pols, i portar una pastilla de sabó de roba que ocupa poc i allarga més.

I a través d’amics que he conegut viatjant, vaig descobrir les cordes d’estendre la roba portàtils, que no necessites ni pinces perquè està enrotllada de tal manera, que pots posar-hi la roba enganxada amb les mateixes cordes… pots posar-ho a qualsevol lloc, dins l’habitació o a una terrassa…

Però evidentment, a tantes cases d’amics per on he passat, a part de recollir-me a l’aeroport, convidar-me a sopar o ensenyar-me la seva ciutat, la segona pregunta què em feien, després del típic “hola, com estàs”, era “segur que tens roba per rentar, vols que posem una rentadora?” Home, doncs ara que ho dius… :)

I amb el Xavi i la Txell a Christchurch, parlàvem de com m’ho feia per guardar tots els trastos, roba, càmera, ordinador… La majoria d’albergs tenen armaris per tancar amb candau (que l’has de portar tu) i hi cap pràcticament tot. Però sempre depèn 1) de la teva confiança en els demés i 2) l’aire que es respira a l’alberg. Per exemple, en un gran alberg de ciutat, aquest YHA de Sydney Central deu ser dels més grans que he vist mai, la gent està molt de pas, no arribes a conèixer els companys d’habitació, etc. I la majoria de gent ho tanca tot. Jo normalment tanco les coses de valor i deixo la motxilla gran plena de roba fora, al costat del llit. Però hi ha albergs més petits on la gent ho deixa tot per allà sense problema… ordinadors i tot. I llavors tu ets qui decideix fins a quin punt t’arrisques o no.

Recomano portar un candau de combinació (millor de 4 dígits) tot i que a la nit, si està tot fosc i hi ha gent dormint, costa més d’obrir que el de clau…

A més a més, porto una malla d’acer (PacSafe) que embolcalla la motxilla i impedeix que s’obri i ho pots lligar a la pota d’un armari, etc; i ho utilitzo, de tant en tant, quan vas a fer una excursió de tres dies i deixes la majoria de coses a la sala comuna d’equipatge de l’alberg, on entra i surt tothom sense preguntar, o quan arribes a una habitació que no hi ha ningú i no saps quin tipus de gent hi habita…

Doncs això… ai senyor, tanta roba i poc sabó… i tant neta que la volen! (dita popular)

2 comments

 1. Joana

  Ara, a més a més del dia a dia del viatge, fins i tot ja se com rentes la roba!
  A les fotos estas guapisim! jeje
  Diverteix-te força, que des d’aquí, llegin-te el bloc també m’ho passo molt bé!

 2. Gloria Balague

  Em sembla sentir al Doc dient lo de “tanta roba i tan poc sabo i tan neta que la volen” perque jo nomes li havia sentit dir a ell.
  Que ho paseu molt be tots plegats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.