Chile, Pucón i volcà Villarrica

Tenia pensat anar dos dies a l’illa de Chiloé, però anunciaven tres dies de bon temps a la zona de Pucón i com que volia pujar al volcà Villarrica, era important aprofitar aquesta finestra de bon temps, doncs són molt estrictes i si les condicions no són idònies, no hi deixen pujar… hi havia gent que portava 5 dies esperant!! El poble m’ha encantat i no m’importaria gens quedar-m’hi a viure… I quina mania en quedar-me a viure a tot arreu… però és que la calma i els paisatges de Pucón… buffffff.

Pucón - Volcán Villarrica Pucón

Lamentablement, després del terratrèmol (un dels més grans de la història), just dos dies després quan van obrir de nou les carreteres, tots els turistes i viatgers van marxar de la ciutat i pràcticament del país… i ara ha baixat molt, molt, el nombre de visitants… i els hi està afectant…
A les 7:00 a la porta del Hostel Paradise, on el Daniel ens acaba de preparar el material. El volcà està actiu, i després del terratrèmol, torna a treure fum, lava i fa tremolors… avui a les 6:00 n’ha fet un de 6,1 graus. És un pic tot nevat, de 2800 m. i cal grampons i piolet per arribar a dalt. Les condicions climàtiques són òptimes però el telecadira que t’acosta una mica (hi ha unes pistes d’esquí a la falda del volcà), està espatllat i tocarà caminar 45 minuts més de regal.

Pucón - Volcán Villarrica Pucón - Volcán Villarrica Pucón - Volcán Villarrica Pucón - Volcán Villarrica

El dia abans va fer molt bon dia i la neu es va estovar, i amb la gelada tant forta que hi va haver a la nit, es va glaçar tant que la meitat dels grups que pujaven al cim, han hagut de tornar enrere perquè els seus guies ho han considerat massa perillós. Sobretot, aquells grups de 15 persones que van més lents i entretenint-se pel camí, jugant… i al tram final no es pot jugar gaire… una relliscada i ni les tècniques de frenada amb piolet t’eviten caure uns 500 m. pel gel sense poder frenar, degut a la duresa del gel.
Però no vam caure i vam arribar a dalt… Si bé vas veient fum tota l’estona, olorar-lo i veure les expulsions de lava, no és el mateix!! Aquí pots veure la terra en estat pur… i sembla més arriscat relliscar dins la sopa de lava que pel gel de la carena!!

Pucón - Volcán Villarrica Pucón - Volcán Villarrica Pucón - Volcán Villarrica

Pucón - Volcán Villarrica Pucón - Volcán Villarrica

La baixada és encara més perillosa i destrossa els genolls caminar clavant els grampons amb tant de gel i patint per no relliscar… però un cop superat aquest llarg tram, toca agafar la palangana de plàstic i baixar relliscant pels tobogans de neu de les zones baixes, que han fet famosa aquesta excursió. Jo no en tinc vídeos però a youtube n’està ple :). L’ascensió m’ha encantat, el contacte amb el cim, els núvols i la lava encara més, però si hi afegim una llarga llarga baixada com bojos per tobogans de neu, buffff no té preu!!

Pucón - Volcán Villarrica Pucón - Volcán Villarrica
Pucón - Volcán Villarrica Pucón - Volcán Villarrica

I un petit vídeo de la lava que quasi ens arribava als peus:

Dies de relax, visita a les termes naturals, remar pel llac… i participo al campionat nacional d’escalada que es celebra al poble; com anunciaven pels altaveus, la meva participació el convertia en campionat internacional (jo amb els amateurs, clar). Hi ha un grup de joves de molt bon rotllo; guies de muntanya, músics de reggae… que m’acullen encantats! I en Daniel, el guia que ens va portar al volcà, guanyador del campionat d’escalada :).
L’alberg que estic, ECO – Étnico Hostel, és “tant ecològic” que no té calefacció i fa un fred que pela, però som tant pocs que estic com a casa i m’hi quedo uns dies més.

Ara, cap a Concepción, malauradament la ciutat més afectada pel passat terratrèmol…

6 Replies to “Chile, Pucón i volcà Villarrica”

 1. Xesco, que impresionante el video!!! Es un gran incentivo para regresar pues cuando fue fueron 3 dias de pura niebla y no me dejaron subir al volcan heheheh que lastima!!!!

  Te gustó el albergue? Nosotros también nos quedamos allí, estabamos solamente nosotros y el dueño Gustavo.

  Muchos saludos y suerte en Concepción!

 2. Impresionant! Quina meravella Xesco! M’agrada que puguis decidir quedarte mes dies si t’hi troves a gust. Quina enveija!!!
  Gloria

 3. si Thiago, vale la pena regresar :) jejeje y el albergue é óptimo!!

  Glòria i Laura, no us preocupeu que jo m’ajunto amb gent de seny i ja no estem per fer masses bestieses jejejeje :)

  Petons!

 4. l’altre dia, un amic i company em comentava: “La muntanya és com és . Salvatge, apassionant, feréstega, noble, però sobretot Indomable.”, la terra és això… ostres i tu l’estàs vivint en la màxima puresa: volcans, terratrèmols…
  MOLT DE COMPTE! i MOLTA PRUDÈNCIA!

  x cert aquesta imatge és la que esperava jo quant als dotze anys em van dir que anava a visitar els volcans d’Olot, no saps la decepció que vaig tenir en veure arbres, prats verds, i res de forat a les entranyes de la terra… ;)

  afortunat, segueix sent tant lliure i feliç!

 5. jejejeje i acabo d’arribar davant de l’Oceà Pacífic… el mar!!!

  Sips, la natura ens ofereix molt bons moments, però és totalment imprevisible…

  Jajajajajaja això dels volcans d’Olot ens déu haver passat a tots!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *