Brasil: muita praia!

Doncs sabia que venia a la platja però no tant… i m’agrada!! El dia a dia a la platja del Nord-est de brasil és mooolt “animada”.

Natal té un “morro”, una espècie de cap que entra mar endins, format per una gran duna, que estan cobrint de vegetació per evitar el total deteriorament… i la part de sorra que es veu, ara està tancada, però fa 10 anys la gent s’hi llençava.
Ja vaig dir que aquí ningú estira la tovallola… tot és para-sol i xiringuito… i llavors tota la quantitat de gent que passeja per la platja venent de tot!!! Núvols de sucre, gambes, crepes, pinxos de carn (i després hi ha passa de vòmits a la ciutat… clar!), el peix dels pescadors, pareos, artesanies, camises blanques, ulleres de sol, aigua de coco, caipirinhes i licors, fruita, quadres artístics, menjars variats, tatoo henna, massatges,…

Interessant també la quantitat de nois joves que porten un carretó amb una ràdio de cotxe, dos altaveus potents, subwoofers, i venen cd pirates… seria el top manta brasileiro, que posen la música a fondo i et permeten escoltar les cançons abans de comprar el CD, i alhora animen l’ambient!!
(surfing dutxa)

I clar, tot això sobre artefactes varis, que han d’empènyer per la sorra… i es converteix en una competició de preparats/derivats de carros amb rodes de bicicleta, per veure qui el té més adaptat al terreny… tot i que els que porten fogons i xemeneia, tenen mooolta feina a moure la barraqueta..

I el surf!! avui hem llogat una taula i hem estat “pegando ondas” una estona cadascú… això de fer surf amb aigua calenta és increïble!!

Per dinar, el més normal és el “prato feito” que vol dir, una barreja del què tenen fet a la cuina… a un preu molt econòmic. Un plat combinat amb arròs, amanida, pasta i mongetes, i la carn o peix a triar entre el que tinguin… per una mica més de 2 euros, surt a compte!! I al bar del Junior (el  Brasiler que va viure fins fa poc a Tarragona), é óptimo!

Em va cridar l’atenció als autobusos urbans, que van plens a vessar, com la gent que està dreta deixava la bossa, la carpeta o els trastos a les cames de la que tenien asseguda davant, amb tota normalitat, o fins i tot qui estava assegut li demanava per aguantar-li i veies com a mesura que anava pujant gent, tothom ho anava fent… homes, dones, joves i grans. Un gest de cortesia inimaginable segons a on!!

I la música que he triat, de Banda Calypso, una de les formacions famoses que vam anar a veure ahir en directe.

4 Replies to “Brasil: muita praia!”

  1. Jejejeje sembla que si, ja m’he aclimatat i acostumat al ritme de viatge… la calor i humitat mooolt semblant a l’Índia!!

    Uix que bé qu enevi!! aquí res de res jejeje

  2. Xesco, sigue disfrutando la playa pues cuando llegue a Sao Paulo vas a ver que todo cambia! Pero no es de todo mal!!

    Saludos y hasta pronto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *