10 maneres d’estalviar a l’hora de viatjar

L’Oriol Lladó, viatger apassionat, ens descobreix aquest recull del NewYork Times per a estalviar a l’hora de viatjar:

  1. Obrir un compte a Twitter
    Moltes companyies de transports i viatges han començat a utilitzar twitter per a fer ofertes, difusió i promocions. Però també molts viatgers comparteixen consells, suggeriments, trucs, etc.
  2. Troba les dates més barates per a viatjar
    ITASoftware.com, ofereix la tecnologia necessí ria per trobar quin dia és el més barat per a volar a un destí­ concret
  3. Tingues en compte els aeroports propers
    A vegades, a 50 o 80 km hi ha aeroports secundaris on hi volen companyies de baix cost i es poden obtenir tarifes més econòmiques. Cal assegurar-se de que hi hagi una bona connexió amb la zona on volem anar i que aquest transport no sigui excessivament car.
  4. Evita la temporada alta
    Sempre que sigui possible… ja que les aerolí­nies incrementen els preus en dates especí­fiques al tenir més demanda. També el svols de matinada solen ser més econòmics. Farecompare.com ofereix comparatives entre dates i  tarifes.

  5. Confirma el preu real del vol
    Les tarifes d emoltes companyies oscil·len en funció de la demanda, i webs com Yapta.com permeten comparar i buscar la tarifa més baixa per un vol en concret, o fins i tot un cop comprat el bitllet reclamar si es troba més barat. Travelocity.com promet retornar els diners prepagats en reserves d’hotel si es troba una habitació més barata abans d’arribar a l’hotel.
  6. Agafa l’autobús
    Els autobusos són una de les formes més econòmiques de viatjar. Paí¯sos grans, com Austrí lia (http://www.greyhound.com.au) o Estats Units (http://busjunction.com o http://gotobus.com), tenen unes xarxes molt efectives de transport amb bus.
  7. Comprar amb descompte
    Webs com http://www.priceline.com, http://www.lastminutetravel.com i http://www.hotwire.com ofereixen viatges amb promocions. No és tant flexible amb dates o destins però es poden trobar descompte importants de fins al 40% o 50% en avions i hotels.
  8. Vés de lloguer
    En la majoria de ciutats europees pot sortir més barat llogar un apartament que allotjar-se en un hotel. L’inconvenient és que sovint els apartaments es lloguen per setmanes…
  9. Estigues com a casa
    Amb una comissió del 10% AirBnB és una web que ofereix la possibilitat de llogar habitacions en cases particulars per dies, com ja vaig explicar aquí­.
  10. Fixat en la lletra petita
    Algunes companyies comparteixen el vol. Cadascuna ven el mateix vol com si fossin diferents però acabaran sent el mateix vol… i a l’hora de vendre es poden vendre a preus diferents.

i més articles sobre viatjar barat (en anglès): http://travel.nytimes.com/travel/guides/budget/overview.html

via: oriolllado
Fotos CC: Septemtrionis i Claudio_ar

1 comment

  1. Tweets that mention 10 maneres d’estalviar a l’hora de viatjar | ruta baobab - viatges, guies, transports, vols barats, recursos, rutes, enllaços, volta al món -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Sonia Diaz , Alex Cavero, ruta baobab, Francesc Balagué, UIC Barcelona and others. UIC Barcelona said: RT @fbalague 10 maneres d'estalviar a l'hora de viatjar https://rutabaobab.com/2010/01/10-maneres-destalviar-a-lhora-de-viatjar/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.